- Stichting AED Nederland / Deventer

  
 

Welkom op onze website

Stichting Automatische Externe Defibrillator Nederland / Deventer 

Dagelijks worden 383 mensen in Nederland getroffen door een acute circulatiestilstand dat wil zeggen een stilstand van de bloedsomloop in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd. Dit komt altijd onverwachts en kan overal gebeuren;  Thuis, op het werk, tijdens het sporten, Of tijdens u vakantie. Ook voor u bestaat een niet geringe kans dat u ooit geconfronteerd wordt met iemand die een acute ademhalings of hartstilstand krijgt. Is er dan niemand in de directe omgeving die hulp kan bieden dan heeft die persoon weinig kans op overleven. Bij een stilstand in de bloedsomloop is snel handelen van levensbelang. 

Tijdens de eerste minuten na een hartstilstand staat het hart doorgaans nog niet stil, maar beweegt het alleen in een ongecoördineerd ritme ( het z.g.n fibrilleren. ).  Daardoor kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt. De elektroschok's van een AED helpen het normale ritme te herstellen. De combinatie van een snelle alarmering van 112, rukken er twee ambulance's brandweer uit en de politie omdat het steeds moeilijker wordt om de vastgestelde aanrijtijd te halen dit door drukte en verkeersdrempels enz. Bij hartstilstand brengt een AED de circulatie op gang en houdt reanimatie ( hartmassage en beademing ) de bloedsomloop op gang. Dit vergroot de kans op overleven. Bij ongeveer 70% van de slachtoffers van een hartstilstand is namelijk een omstander aanwezig.                                                                                                                                                                      Uit onderzoek blijkt dat elk jaar bij de inzet van een AED van Stichting Automatische Externe Defibrillator Deventer / Nederland en een burgerhulpverlener dat er in de gehele gemeente Deventer 28 mensen levens.
               AKTIE    AKTIE    AKTIE    AKTIE    

In overleg met alle hulpdiensten die het regelmatig meemaken dat de burgerhulpverlener niet herkenbaar is en of dat de persoon wel bevoegd is om reanimatie mag geven en om vraagtekens te voorkomen gaat Stichting Automatische Externe Defibrillator Deventer / Nederland in samenwerking met de gemeentes alle burgerhulpverlener die zich aanmelden bij onze stichting via het aanmeldformulier GRATIS voorzien van een rode burgerhulpverleners hesje zodat iedereen direct herkenbaar is bij een alarmering. En vergeet niet u pasje bij u te dragen.

.                     

                  AKTIE    AKTIE    AKTIE    AKTIE            

Heeft u een AED en deze is niet 24/7 beschikbaar of niet onderhouden? Neem contact met ons dat kan ook via onze aanmeldformulier dan nemen wij direct contact met u op want Stichting Automatische Externe Defibrillator  Nederland geeft korting op een wandhouder weg met verwarming en beveiligingsslot.


 

 

 

.

 

 


 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info